abc.lv skaitļos

Lietotāji online35
Aktīvie uzņēmumi25214
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Akceptē vairāku graustu nojaukšanu Zasulauka ielā : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Akceptē vairāku graustu nojaukšanu Zasulauka ielā

Akceptē vairāku graustu nojaukšanu Zasulauka ielā
Banner 280x280

Rīgas domes Pilsētas īpašuma komiteja šodien akceptēja Rīgas domes lēmumprojektu par vairāku graustu nojaukšanu Rīgā, Zasulauka ielā 13, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Dzintra Āboliņa.

Zasulauka ielā 13 atrodas Rīgas pašvaldībai piekritīgas 11 būves - piecas noliktavas, trīs nojumes, kā arī bijusī darbnīca, caurlaides ēka un garāža.

Atbilstoši sertificēta būvinženiera sagatavotajam tehniskās apsekošanas atzinumam - būves ir avārijas stāvoklī, jo ugunsgrēka rezultātā ir daļēji pussabrukušas, turklāt teritorija ir brīvi pieejama apkārtējai sabiedrībai, kas rada pastiprinātu ugunsgrēka atkārtošanās iespējamību, kā arī apdraud apkārtnes iedzīvotājus.

Galīgais lēmums par graustu Zasulauka ielā 13 nojaukšanu jāpieņem Rīgas domei.

Jau ziņots, ka, apsekojot vairāk nekā 600 nekustamos īpašumus Rīgas administratīvajā teritorijā, Rīgas domes Īpašuma departaments sadarbībā ar Rīgas pilsētas izpilddirekcijām, Rīgas pilsētas Būvvaldi un pilsētas iedzīvotājiem apzinājis 452 graustus, no kuriem 247 būves vērtējamas kā bīstamas.

204 nami ir objekti ar kultūrvēsturisku nozīmi, turklāt no tiem 25 objekti ir valsts un vietējas nozīmes arhitektūras pieminekļi ar individuālu aizsardzības numuru, 95 objekti atrodas vēsturiskajā centrā vai tā buferzonā kā aizsargājamas apbūves teritorijās, bet vēl 84 objekti ir koka apbūve, kas tiek uzskatīta par īpaši vērtīgu. No šīm ēkām 113 nami atrodas bīstamā stāvoklī. Vienlaikus aizsargājama objekta statuss ir būtisks apgrūtinājums nekustamā īpašuma attīstīšanai vai rekonstrukcijai, norādīts Īpašuma departamenta ziņojumā.

Rīga, 29.aug., LETA.

 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai