abc.lv skaitļos

Lietotāji online20
Aktīvie uzņēmumi25222
Nozares raksti1280
Ekspertu atbildes3041
Liepājā, īstenojot biokoģenerācijas stacijas projektu, nojauc TEC skursteni : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Liepājā, īstenojot biokoģenerācijas stacijas projektu, nojauc TEC skursteni

Liepājā, īstenojot biokoģenerācijas stacijas projektu, nojauc TEC skursteni

Lai varētu realizēt biokoģenerācijas stacijas būvniecības projektu, Liepājā šodien ir sākta SIA "Liepājas enerģijas" termoelektrocentrāles (TEC) teritorijā esošā vecā skursteņa demontāža, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Darbus veic firma SIA "UPTK", kas iesniedza saimnieciski izdevīgāko piedāvājumu. Skursteņa demontāžu plānots pabeigt līdz janvāra vidum.

Piesaistot īpašu tehniku, skurstenī uzcelts nepieciešamais aprīkojums un neliels traktors, kas veiks skursteņa nojaukšanu. Skursteni no augšpuses pakāpeniski drupinās, un visus būvgružus lejā nolaidīs skursteņa iekšpusē.

Kā pastāstīja "Liepājas enerģijas" tehniskais direktors Gunars Liepiņš, uzdevums ir sarežģīts, bet nepieciešams. Iepriekš jau daļēji demontētais skurstenis, kura augstums pašlaik ir aptuveni 60 metri, ir avārijas stāvoklī, turklāt tas traucē jaunās biokoģenerācijas stacijas būvniecībai.

Banner 280x280

Būvnieks AS "UPB" saskaņā ar būvprojektu pašlaik sagatavo būvlaukumu biokoģenerācijas stacijas būvniecībai. Tas ir viens no trim projektiem, ko "Liepājas enerģija" īsteno ar Eiropas Kohēzijas fonda līdzfinansējumu. Plānots, ka jaunā biokoģenerācijas stacija gadā saražos 60 000 megavatstundu (MWh) siltumenerģijas un 12 000 MWh elektroenerģijas. Jaunā stacija ekspluatācijā jānodod līdz nākamās apkures sezonas sākumam.

Kā ziņots, projekts tiek īstenots ar Eiropas Savienības līdzfinansējumu 38,34% apmērā. Kopējās plānotās investīcijas ir aptuveni 6,9 miljoni latu.

Sliktā tehniskā stāvokļa dēļ aptuveni pusi skursteņa demontēja jau 2009.gadā, bet 2010.gada aprīlī uzstādīja jaunu skursteni. Līdz ar to vecais skurstenis vairs nepildīja savas funkcijas un apdraudēja apkārtējos. 

Ventspils, 15.dec., LETA. 

2011.gada 15.decembrī

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai