Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Reģionos \ Liepāja

Liepājas būvvalde akceptē koncertzāles "Lielais dzintars" projektu

Liepājas būvvaldē akceptēts daudzfunkcionālā centra jeb koncertzāles "Lielais dzintars" tehniskais projekts, kuram sākta iepirkuma dokumentācijas sagatavošana.

Liepājas domes sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Jākobsone aģentūrai BNS pavēstīja, ka būvniecības iepirkuma konkursu plānots izsludināt līdz 1.martam.

"Projekta tapšanas process bija ilgs un sarežģīts, taču mēs sekmīgi ejam uz priekšu. "Lielais dzintars" ir rūpīgi slīpēts, jo šeit nedrīkst būt mazsvarīgu sīkumu," norādīja Liepājas domes priekšsēdētāja vietniece Silva Golde.

6.februārī plānotas pašvaldības sarunas ar koncertzāles arhitektu Folkeru Gīnki par tehniskā projekta izstrādes līguma nosacījumu izpildi un projekta nodošanu domei.

Savukārt 7.februāra vakarā Lielajā ģildē notiks festivāla "Vīnes klasika" atklāšanas koncerts, kurā uzstāsies Liepājas simfoniskais orķestris.

Pirms koncerta ar "Lielā dzintara" projektu Rīgā pirmo reizi iepazīstinās plašāku publiku – politiķus, sabiedriskos un kultūras darbiniekus, diplomātus, Pašvaldību savienības pārstāvjus, žurnālistus un citus. Koncertā uzaicināta piedalīties arī koncertzāles "Lielais dzintars" patronese Vaira Vīķe-Freiberga.

Savu atbalstu koncertzāles projektam vizītes laikā Liepājā janvārī pauda arī premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība"), kurš apliecināja, ka valdība meklēs papildu atbalsta iespējas Liepājas koncertzāles projektam, jo koncertzāli apdzīvos arī vairākas valsts struktūras – Liepājas simfoniskais orķestris un Liepājas mūzikas vidusskola.

Jau ziņots, ka projekta kopējās izmaksas ir aptuveni 20 miljoni latu.

Pagājušogad Liepājas dome un Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) parakstīja līgumu par sešu miljonu latu Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējuma piesaisti koncertzāles būvniecībai.

Pašvaldība iepriekš paziņoja, ka Liepājas daudzfunkcionālais centrs "Lielais dzintars" būs viens no lielākajiem kultūras infrastruktūras objektiem Kurzemes reģionā. Ēka būšot mūsdienīgi aprīkota un transformējama koncertzāle.

Tur paredzēts iekārtot arī plašu mūzikas bibliotēku, telpas izstādēm, semināriem un citām pilsētas un reģiona sabiedriskās dzīves aktivitātēm. Ēkā plānots izvietot arī Liepājas mūzikas vidusskolu, lai optimālāk noslogotu telpas, kā arī piesaistītu valsts dotācijas ēkas uzturēšanai.